lauantai 11. tammikuuta 2014

Lomalla: kuvasarja Dalista

Koska lomailun kunniaksi en ole juuri jaksanut kiinalaisia sanomalehtiä lueskella tai muutenkaan asiallisemmista aiheista kirjoitella, jaan tälläkin kertaa pienen kuvasarjan. Yhdeksän päivän mittainen Dalissa oleskelu on ohitse, ja tätä julkaistaessa istuskelen jo junassa matkalla kohti Kunmingia, minkä jälkeen suuntana on vielä tulevalla viikolla lämpöinen Xishuangbanna.

Viimeistään tämän loman myötä Dalista tuli allekirjoittaneen kirjoissa paratiisi maan päällä. Missään muualla Kiinassa en ole tuntenut oloani yhtä rentoutuneeksi. Dalissa kauniit luonnonpuitteet, leppoisa ilmasto ja historian havina yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kiireettömään, suorastaan hipahtavaan elämäntyyliin, joka ainakin Kiinan rajojen sisäpuolella hakee vertaistaan. Seuraavassa kuvia viikon varrelta, mutta haluan muistuttaa lukijaa siitä, että kuvat eivät Dalille tee oikeutta. Dalin voi kokea vain saapumalla paikan päälle ja sallimalla itsensä pysähtyä hetkeksi.

[Edit: kuvia poistettu jälkikäteen.]

Kolmen pagodan varjoon jäänyt "yksi pagoda", jota ympäröivä pieni puistoalue on nykyisin suljettu.

Vanhassakaupungissa yhdistyvät komeat vuorinäkymät ja Bai-vähemmistön kaunis arkkitehtuuri.

Dalin länsipuolella komeilevan Cangshan-vuoren rinteillä voi viettää silmiä hivelevän patikointipäivän (ks. myös seuraavat kuvat).

Taustalla häämöttää Dalia itäpuolella reunustava, suuri Erhai-järvi.

Dalin vanhakaupunki Cangshan-vuorelta kuvattuna. Huomaa kylien valkoinen väri, joka on ominaista Bai-vähemmistön arkkitehtuurille.

Temppelin alttarin kupeesta löytyi veikeä kaveri.

Vanhastakaupungista löytyi vegaaninen ravintola nimeltä 拐枣. Sen purilainen taisi olla herkullisin koskaan syömäni, eikä lasagnessakaan ollut valittamista!

Myös sisustukseltaan ja tunnelmaltaan ravintola oli vertaansa vailla, ja päädyimmekin sinne lopulta kolmena iltana perätysten.

Dali on täynnä kutsuvia pikku ravintoloita ja puoteja, joiden edustalla viihtyy pidemmänkin tovin - varsinkin, kun aurinko paistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti