perjantai 19. elokuuta 2011

Lamma Island

Näitä tekstejä tulee nyt vähän turhan tiuhaan tahtiin, mutta yrittäkää kestää, pyrin ainakin pitämään nämä lyhyinä. Aikaa kirjoittelulle nyt vain sattuu olemaan paljon, kun lähes joka päivä olen saanut päivän elämykset koettua helposti iltaseitsemään mennessä. Iltaisinkin toki kannattaisi liikkua, mutta energiaani yritän parhaani mukaan muistaa säästellä. Lisäksi hostellihuoneessa on välillä ollut iltaisin mukavan leppoisa tunnelma.

Aloitin horisonttini laajentamisen jo tänään, kun suuntasin ensimmäiselle matkalleni kohti muita Hong Kongin saaria. Hong Kong Islandin lounaispuolella sijaitseva Lamma Island osoittautuikin täydelliseksi kohteeksi yhden päivän elämysretkeä etsivälle.

Centralin neloslaiturilta kulkee saarelle kaksi laivayhteyttä, joista toisen määränpää on Yung Shue Wan ja toisen Sok Kwu Wan. Molemmat ovat pieniä kyliä, joista löytyy ainakin mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Sok Kwu Wan vaikutti ravintolatarjonnaltaan enemmän kalaruokiin erikoistuneelta, ja kaikkea erikoista ruokapaikkojen akvaarioissa olikin tarjolla! Itse söin tarkoituksella vatsani täyteen jo lähtiessäni, koska vierastan aika paljon kalaruokia - etenkin jos päätös pitää tehdä isojen akvaarioiden edessä, kun melkein kaikki syötävä on vielä elossa...

Turistien pääasiallinen tehtävä saarella on joko loikoilla jollakin saaren lukuisista hiekkarannoista tai patikoida noin puolentoista tunnin reitti saaren läpi kylästä toiseen ja syödä ja juoda molemmissa päissä jotakin. Itse tyydyin budjettisyistä pelkkään patikointiin, joka olikin todella raskas: vaikka suurimman osan mäkisestä reitistä saakin kulkea puiden varjoissa, tuli aukeammilla etapeilla vesipullolle ja sateenvarjolle käyttöä. Lisäksi jossain kyltissä tai turistioppaassa mainittu puolitoistatuntinen tarkoittaa kohdallani yleensä vähän pitempää aikaa: välillä pitää pysähtyä ottamaan kuvia, välillä poiketa reitiltä joko ihan uteliaisuuttaan tai sitten omaa tyhmyyttään.

Reitiltä silloin tällöin avautuvat näkymät ovat yhtä melko isoa voimalaa lukuunottamatta hienoja: ensin voi nähdä Hong Kong Islandin, ja matkan toisella puoliskolla aavan meren sekä horisontissa siintäviä muita pieniä saaria, joista suurimmalla osalla ei liene edes asutusta. Matkan alkuvaiheilla oma suosikkipaikkani oli pienenpieni, valkoisista betoniasumuksista koostuva rauhallinen kylä, jossa tuntui siltä, että aika oli pysähtynyt joitakin kymmeniä vuosia sitten. Suositellaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti