sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pikainen tilapäivitys

Kiina-blogin viikonloppu on vierähtänyt päämajaa muuttaessa, vaikkakin vain parin kilometrin päähän edellisestä asunnosta. Verenpainettani omalla salakavalalla tavallaan kummasti lähes puolen vuoden ajan kohottanut valkovenäläiskämppis on nyt muisto vain.

Pakopaikaksi löysimme paikallisen, ruotsalaisvetoisen taideinstituutin omistaman ”vierasasunnon”, viehättävän, kolme huonetta ja keittiön käsittävän tilan, joka kuulemamme mukaan on valtaosan vuodesta tyhjillään.

Meillä on siis kihlattuni kanssa viimein oma, yhteinen tila, jossa viihtyä, suurimman osan ajasta vieläpä ihan kahdestaan.

Ajatus satunnaisista vieraista asioita sotkemassa voisi helposti saada meidät nyrpistämään neniämme. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että mahdolliset vierailijat ovat suurella todennäköisyydellä ruotsalaisia, ja heidän vierailunsa olisivat kestoltaan korkeintaan muutaman päivän mittaisia. Koska meillä molemmilla muutenkin jo ennestään on sangen lämpimät suhteet moniin ruotsalaisiin, emme näe mitään ongelmaa siinä, vaikka asunnossa välillä vipinää olisikin. Kunhan se vipinä vain ei ole valkovenäläistä, on kaikki hyvin.

Kun tänään nousin sängystäni ja sen jälkeen keittiössä kihlattuni kanssa valmistelin aamiaista ja aamukahvia, tunsin itseni ensimmäistä kertaa pitkään aikaan rentoutuneeksi siinä tilassa, missä asun. Ja mikä voisikaan olla tärkeämpää? Oloni on nyt ihanan rauhallinen.

Vaikka edellisessäkin asunnossa oli etunsa (muut kämppikset olivat loistotyyppejä, vuokra oli alhainen, syyskuussa Kiinaan saapuessamme asunnonhaun kanssa oli viisumiasioiden vuoksi kiire ja tämän löytyminen heti oli helpotus), en nyt voi olla hieman pohtimatta sitä, miksi odotimme niin pitkään ennen maisemanvaihtoa.

Tärkeintä on se, että nyt tuntuu upealta. Tuntuu myös siltä, että tässä tilassa on oikein mainio alkaa kääntämään (näinhän saa nykyisin jo kirjoittaa, vaikka se oudolta tuntuukin!) kiinalaista romaania suomen kielelle. Iso projekti vaatii hyvät työolosuhteet, ja uusi työpöytäni ympäristöineen istuu siihen tarkoitukseen kuin nenä päähän.

Kiina-blogi pistää nyt yhtä pienemmän vaihteen silmään, mikä tarkoittaa sitä, että jatkossa uusia päivityksiä on tarkoitus entisen kolmen päivän jaksottelun sijaan julkaista neljän päivän välein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti