tiistai 18. lokakuuta 2011

Jinhua-kuvasetti IV

Sunnuntaina katselin Google Mapsin satelliittinäkymiä ja suunnittelin itselleni pyöräilyreitin, joka johtaisi kukkuloilla sijaitsevaan, asuntolan ikkunastakin näkyvään kylään. Ajattelin, että matkasta ei tulisi kovin pitkä, joten otin mukaani kameran lisäksi vain kourallisen soijapapuja sekä puolen litran pullon vettä; hatunkin jätin kotiin.

Päädyin kuitenkin hikoilemaan mutkittelevalle vuoritielle, joka tasaisen tappavasti vain nousi nousemistaan. Enkä malttanut lopettaa polkemista, sillä maaseudun porrastetut pellot ja ajoittain avautuvat näkymät alaspäin Jinhuaan olivat henkeäsalpaavia. Parituntisen nousun puolivälissä ketjuni tippuivat niin ikävästi, että minulta meni lähes tunti vääntäessäni ja hakatessani jakoavaimella jumiutuneita ketjuja takaisin rattailleen.

Saatuani homman päätökseen yritin hieman pestä öljystä mustia sormiani, kun mäkeä alas alkoi yhtäkkiä viilettää oman polkupyöräkerhoni jäseniä - todellakin omituinen sattuma, että satuin tietämättäni samana sunnuntaina heidän kanssaan samaan paikkaan! Nähtyään ylösalaisin käännetyn polkupyöräni ensimmäiset pysähtyivät auttamaan kaveria hädässä, mutta heidän onnekseen olin jo saanut ongelmani ratkaistua. Jatkoin matkaani tyytyväisenä, ja parin minuutin välein tervehdin iloisesti edelliseltä pitkältä pyöräreissulta tuttuja, yllättyneitä kasvoja.

Vaikka huoli uhkaavasta auringonpistoksen, nestehukan ja nälän yhteisvaikutuksesta painoi mieltäni, jatkoin jääräpäisesti vielä toisen tunnin ajan kohti "huippua". Lopulta päädyin näköalapaikalle, josta avautunut näkymä sai kyyneleet kihoamaan silmiini. Jinhualla on todellakin tarjota suunnattomat määrät kauniita elämyksiä! Hetken levättyäni lähdin huruttelemaan tyytyväisenä takaisin kohti kotia, ja täytyy sanoa, että mikään ei ole yhtä hauskaa kuin 40 minuuttia pelkkää alamäkeä polkupyörän selässä! Varovainen toki olin, tie oli niin mutkainen, että siellä tulisi rämäpäälle nopeasti sairaalareissu.

Myöhemmin sain vielä kuulla, että pidemmälle pyöräilemällä voi löytää vielä upeampia paikkoja, joten lauantaille on nyt suunnitteilla uusi reissu. Silloin lähden reippaasti matkaan heti aamusta, pakkaan reppuun syötävää ja juotavaa ja muistan pistää hatun päähän.

Alla olevista kuvista kuusi ensimmäistä ovat yllä kuvatulta reissulta - vaihteeksi maisemiakin siis lukijoille nähtäväksi! Loput kuusi kuvaa otin tänään lounaan jälkeen, kun kävin järjestelmäkameraansa tutustuvan koulukaverini kanssa läheisessä kylässä katselemassa paikkoja.2 kommenttia:

  1. Upeita maisemia! Juuri tanaan palautin opettajalle esseen siita miten kovin pidan Guangzhousta, mutta eipa taalta loydy tuollaisia nakymia!

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavan upeita maisemia , kertakaikkiaan!!!

    Tuula

    VastaaPoista