sunnuntai 23. lokakuuta 2011

北山

Viikonloppu meni kiina-yliannostuksesta toipuessa: pitkästä aikaa pelkkä ajatuskin oppikirjoihin tarttumisesta tai uuden sanaston opettelemisesta on puistattanut. Sunnuntaikin on mennyt sormia pyöritellessä ja vastuuta vältellessä, mutta eiköhän meno taas tästä aktiivisemmaksi muutu. Tosin myönnän myhäilleeni itsekseni kun kuulin puskaradiosta, että ensi viikolla pitäisi yleisurheilukilpailujen vuoksi parina päivänä olla tunnit peruttu. Informaatio ei täällä valitettavasti kulje ihan yksinkertaisinta reittiä, tästäkin asiasta olisi ollut kiva kuulla vaikka opettajilta.

Lauantaina tein kaverin kanssa uuden reissun Beishanille, pohjoisen vuorelle (edellisellä reissulla en ollut riittävän hyvin valmistautunut, joten matka tyssäsi silloin puoleenväliin). Neljä tuntia kestänyt jatkuva nousu auringonpaisteessa oli raskas, mutta korkeuksissa tuuli alkoi mukavalla tavalla viilentyä ja matkanteko sujui mukavasti. Matkaseurana oli välillä kiinalaisia opiskelijanuoria, välillä kovakuntoisia, Jinhuassa työskenteleviä britti-insinöörejä. Oli kyseessä sitten kuka hyvänsä, yhteishenki oli loistava - olimmehan kaikki valmiita kiduttamaan itseämme yhteisen määränpään ja samojen elämysten vuoksi.

Alla muiden pyöräilijöiden pari viikkoa sitten samaisessa paikassa kuvaama Youtube-video - toivottavasti tätä sentään voi katsoa Suomesta käsin. Paikat ovat tuttuja, ja itse ottamassani kuvassa tyynenä lepäävä koira räksyttää videon kuvaajalle aidan takaa. Kahden ja puolen minuutin kohdalta alkaa välillä huonolaatuinen mutta kuitenkin ihan hieno kuvamateriaali alamäestä, joka minullekin oli elämäni vapauttavimpia ja hauskimpia elämyksiä. Siinä menossa unohtuvat todellakin huolet ja murheet (jos siis sellaisia sattuu olemaan).Alla ensin kolme kuvaa eiliseltä. Koska päivä oli niin sumuinen, jäivät maisemakuvat väliin ja ottamani kuvat olivat pääasiassa edellisen reissun kertausta; todisteena huipun saavuttamisesta on kuva säätutkasta. Laitan tähän vielä pari ylimääräistä arkistojen seinänvierusta-asetelmaa, joista pidän. Jälkimmäisen kuvan haalistunut valistustaulu sanoo, että "puhtaus on terveyden perusta, ympäristö on onnellisuuden lähde". Viimeinen kuva on jokusen viikon takaa päivältä, jona ilma muuttui sateen jälkeen hämmästyttävän selkeäksi. Seuraavan kerran kun näkymä ikkunasta on tuollainen, lupaan hypätä pyörän satulaan ja käväistä Beishanilla!

Ensi viikolla viimeinkin luvassa juttua opiskelusta. Ehkä.


6 kommenttia:

 1. Mita ihmetta! Mina kun jo luulin, etta siellapain ei ole olemassakaan kiina-yliannostusta ;) Huh, helpotti kummasti.

  VastaaPoista
 2. Juu, olen vähän itsekin äimistynyt tästä tunteesta. Johtuu varmaan vaan siitä että tätä uutta, kovaa tahtia ehti nyt jatkua lähes päivittäin yli kuukauden verran ja nyt piti puhaltaa viikonlopun yli. Parhaillaan on kyllä jo oppikirja naaman edessä, että ei huolta! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia maisemia taas ja hienoa kerrontaa...Ihan hyva varmaan valilla vahan vetaa henkea, ettei tule ylikuntoon, siis opiskelun kanssa...

  Tuula kirjoitti

  VastaaPoista
 4. Itseni on pidettava se yksi paiva viikossa ilman opiskeluja, yleensa lauantai, etta jaksan taas seuraavat kuusi paivaa opiskella. Kun harrastuksesta tekee koko elaman, niin siina tosiaan tarvitsee vahan vetaa henkea, kuten Tuula sanoi.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että pääsit kuin pääsitkin Kiinaan (joskus kevättalvella taidettiin jutella tästä :)) ja näyt olevan jo hyvässä vauhdissa opiskelun ja kiinalaisuuteen tutustumisen suhteen. Lueskelin joskus sun vanhaa blogia Joen vinkkaamana ja tämä uusi tuntuu tosi mielenkiintoiselta! Erityisesti näin kääntäjäopiskelijana tuo sun tuleva projekti kuulosti mahtavalta. Ja toki kaikki keinot käyttöön vaan, jotta työtehtäviä saa itselleen :) Tarjoat käännöksiäsi/juttujasi sitten kaikille kustantamoille.
  Tsemppiä jatkossakin!
  -Elina

  VastaaPoista
 6. Elina, kiitos kommentistasi, hauska kuulla että olet blogini löytänyt! :) Projekti onkin edellisen kirjoittelun jälkeen edennyt mukavaan alkuun, vaikkei se missään nimessä helppoa ole; tänään julkaisin lisää aiheeseen liittyen. Ensi viikolla luvassa ensimmäinen pätkä syynättäväksi. :)

  VastaaPoista