perjantai 14. lokakuuta 2011

Ensimmäinen kouluaine

Koska tämän blogin tarkoitus on ajan myötä keskittyä enemmän kiinan kieleen, ajattelin liittää tämänkertaiseksi tekstiksi ensimmäisen kiinankielisen kirjoitelmani. Meillä on käynnissä pieni kirjoituskilpailu, jossa palkintoina on 1 500:n, 1 000:n ja 500:n euron yuanin (eikä kukaan sanonut mitään!) lahjakortit paikalliseen kirjakauppaan. Ajattelin osallistua kilpailuun, vaikkei tämä erityisen pitkä (nopeasti kirjoitetut 337 merkkiä, kun kilpailun vaatimukset ovat 300 - 2 000 merkkiä) tai kovin kaksinen teksti olekaan. Toivoni lepää siinä, että kukaan muu ei viitsi osallistua kilpailuun - olen voittanut samalla taktiikalla palkintoja ennenkin! Palkintorahalla voisin huoletta ostaa pari hienoa, tyyristä sanakirjaa tai vaihtaa sen kahisevaksi ostamalla sillä jonkun koulukaverin puolesta elektronisen sanakirjan.

Seuraava teksti on siis omistettu kiinaa opiskeleville lukijoille, saatte hieman tekemistä jos tekemiselle sattuu olemaan tarvetta; sanastoltaan teksti ei ole erityisen haastava. Kiinaa osaamattomat taas joutuvat jatkamaan päiväänsä muilla asioilla, tai vaihtoehtoisesti kokeilemaan, mitä Google Translator sanoo tekstin sisällöstä. Nauttikaa!

金华留给我的第一印象

到金华学中文之间我已经在北京呆过六个月,当过一家小学的一个学期的外教。我还记得,北京虽然很棒,但那时我觉得真是太大了!因为我是从一个小小的国家的小小的地方来的,所以宁可在一个小小的地方学习、过日子,也不太爱像北京一样的那么气派的大都市。正因如此,虽然没听说过金华这个城市是什么地方,但我还是认为能来这里真是一种好事。在这里人口不太多(跟芬兰的人口差不多啊!),建筑不太高,生活的节奏也好像比较慢,我感到很舒服。还有,金华的乡村挺漂亮的。我最大的爱好之一就是拿我的照相机,骑山地车去看一下离校园远一点的乡村。久而久之,我会在这里发现五花八门漂亮的、宁静的、空气新鲜的地方。而且每次出去我能拍好多好看的照片,让在自己的国家想念我的家人、亲戚、朋友们都享受到。

3 kommenttia:

 1. Ei ole opiskelu minullakaan mennyt hukkaan, iloisesti yllattyneena luin taman tekstin. Kiitos siita...Joka paiva moneen kertaan katson, oletko uutta kirjoittanut, ja on tosi kiva lukea kokemuksiasi. Kun ehdit, kerro lisaa oppitunneistasi ja opiskelustasi, uskon, etta kiinnostaa kaikkia. Nuo valokuvat ovat upeita, olet tosi ammattilainen sillakin alalla:-)
  Terkut taalta pakkasen "kourista".

  Tuula

  VastaaPoista
 2. Tuula, mielessäni on ollut jo hetken aikaa kirjoittaa myös itse opiskelusta. Ajattelin kuitenkin odottaa vielä hetken, jotta voin kirjoittaa muustakin kuin ensivaikutelmista.

  Kiva että tekstin lukemisesta oli iloa, lähiaikoina saattaa hyvinkin olla tulossa lisää.

  Klikkaa oikean yläkulman tilaa-painiketta niin saat aina tiedon kun blogissa on uutta materiaalia. Ilmeisesti. En tiedä miten tuo tilaussysteemi oikeasti toimii, en ole koskaan tilannut mitään. Mutta ei se kovin monimutkaista voi olla. :)

  VastaaPoista
 3. Minakin luen sitten myohemmin mielellani miten opiskelut siella sujuu. Lisaa kiinaksi kirjoitettuja esseitakin saa laittaa! Samalla tavalla kuin nyt ensimmaista kiinankielista kirjaani lukiessa, myos sinun tekstisi kohdalla pomppasi esille sanat, jotka olen juuri hetki sitten oppinut (esim. 宁静).

  VastaaPoista