lauantai 24. syyskuuta 2011

Jinhua-kuvasetti II

Hong Kongissa viime kuussa oleskellessani julkaisin kuvia lähinnä kaikesta massiivisen suuresta, kuten korkeista rakennuksista tai kauniista, vihreistä saarista. Jinhuaan saavuttuani olen kuitenkin viimein päässyt sellaisen valokuvaamisen pariin, joka tuntuu itselleni parhaiten sopivan: tykkään ottaa kuvia pienemmistä asioista, yksityiskohdista, jotka monilta jäävät huomioimatta.

Yliopistokampuksemme pohjoisportin ympäristö on paikka, jonne mennään hakemaan ruokaa ja yleisimpiä päivittäistarvikkeita. Harva opiskelijoista kuitenkaan tietää, että vain parin sadan metrin päässä kauppakadun viimeisistä hedelmäkojuista ja nuudeliravintoloista löytyy pieni ja vanhanaikainen, työläisten ja maanviljelijöiden kansoittama kylä, joka päivästä toiseen tienaa elantonsa yliopistomme tuhansien opiskelijoiden lompakoista.

Vuohet, kanat, hanhet, koirat ja kissat kansoittavat pieniä katuja, väistellen satunnaisia skoottereita ja polkupyöriä. Kissat ovat uteliaita mutta kovin arkoja, koirat taas äityvät herkästi murisemaan vieraille, mikäli jätteiden penkomiseltaan ehtivät. Kylässä on hiljaista, ja rauhallista tunnelmaa luovan erhu-soittimen ääni kantautuu jonkun asunnosta pitkälle, useiden kulmien taakse. Iltapäivällä väsyneet maanviljelijät alkavat palailla yhteisön pelloilta ja puutarhoilta hämäriin asuntoihinsa, eikä ulkomaalaiseen opiskelijaan jakseta pahemmin kiinnittää huomiota.

Saan ottaa kuvia ihan rauhassa, mutta en vielä uskalla kamerallani osoitella ihmisiä, joiden kanssa en ole ensin luonut reilua kontaktia. Niinpä rohkeuteni kasvamista odotellessa tarjoan niitä pieniä yksityiskohtia. Ja mainittakoon nyt varmuuden vuoksi, että mahdollisesti silmää miellyttävät kuvat voi nähdä suurempina niiden päällä hiirellä klikkaamalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti