torstai 25. lokakuuta 2012

Ihannetyttö


Jokunen viikko sitten jokunen hongkongilainen Facebook-kaverini jakoi tämän kuvan, jossa tiivistetään kahdesta näkökulmasta, millainen on ihanteellinen tyttö.Tartuin kuvaan ihan uteliaisuudesta ja myös siksi, että halusin kokeilla, onnistunko selvittämään perinteisillä kiinalaisilla kirjoitusmerkeillä (joita käytetään vielä ainakin Taiwanissa ja Hongkongissa) kirjoitettujen lauseiden merkitykset. Yllätyin, sillä käytetyistä merkeistä monet eivät olleetkaan yhtään erilaisia, tai niitä katsomalla oli helppo arvata, mistä merkistä on kyse; välillä toki perinteiset merkit ovat liian monimutkaisia, eikä arvailusta ole hyötyä.

Alla tiivistettynä kuvan sisältö, ilman sen kummempia kommentteja – lukija voi halutessaan tehdä omat johtopäätöksensä. Löyhien käännösten perään liitän vielä yksinkertaistetuin merkein kirjoitetut versiot kiinan kielestä kiinnostuneille. [Pahoittelen mahdollisia virheitä. Erityisesti sanat 撒娇 ja 任性 aiheuttivat päänvaivaa; keskustelin niistä naispuolisen kiinalaisystäväni kanssa, ja sanat vaikuttavat hyvin ainutlaatuisilta ja vaikeilta kääntää.]

Vasemmalla puolella, sinisissä farkuissa:

”Tyttö, josta tytöt pitävät (koska haluaisivat olla kuin hän):

Hänellä on itseluottamusta ja aurinkoinen hymy. Hän on terve ja suosittu. Luonteeltaan hän on rento. Hän nauraa usein, hän on iloinen ja optimistinen. Hänellä on paitsi hyvä vartalo, myös kauniit kasvot, ja hän on pituudeltaan noin 165 cm. Liikunta on hänellä geeneissä. Hän on samanaikaisesti paitsi kova, myös pehmeä.”

女生喜欢的女生
(憧憬)
有自信,笑容灿烂
健康,受欢迎
个性随和,大而化之
总是笑口常开,积极乐观
身材好,脸也漂亮
身高165cm左右
有运动细胞
坚强又温柔

Oikealla puolella, ruskeissa shortseissa:

”Tyttö, josta pojat pitävät (koska haluaisivat seurustella hänen kanssaan):

Hän osaa käyttäytyä kuin hemmoteltu lapsi. Pienenpieni ripaus söpöä jääräpäisyyttäkään ei ole pahitteeksi. Hän osaa ilmaista monipuolisesti sekä positiivisia että negatiivisia tunteitaan. Luonteeltaan hän on herkkä. Hän tuntee helposti olonsa ujoksi ja hiljaiseksi. Hän on noin 150 senttiä pitkä, eikä haittaisi ollenkaan, vaikka hän olisi todella heiveröinen.”

男生喜欢的女生
想和她在一起
爱撒娇
稍微有一点点任性的地方也不错
喜怒哀乐表情丰富
个性纤细
容易害羞,也容易寂寞
不会太正,不会太有异性缘
身高150cm左右
弱不禁风,也没关系

Seuraavaksi luvassa vaativan kiinalaisnaisen kirjoittama deitti-ilmoitus – millainen on ulkomaalainen ihanneaviomies?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti