maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tositarkoituksella


On sanomattakin selvää, että Kiinassa huijataan ihmisiä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Perinteisiä turistijippoja lukuun ottamatta en ole oikeastaan ikinä täällä kuitenkaan kuullut tai nähnyt, millaisin keinoin hyväuskoisilta yritetään käytännössä rahoja viedä.

Taannoin Jianshuin vanhassakaupungissa pyöriessäni huomioni kiinnittyi seinään kiinnitettyyn ilmoitukseen. Ilmoituksessa poseeraa viehättävä kiinalaisneito, jolla on paineita suvunjatkamisen suhteen – aviomies on rikas mutta hedelmätön, lapsenlasta lellittäväkseen kaipaava äitikin hengittää niskaan. Asiaan saataisiin ratkaisu lainamiehen kanssa seksiä harrastamalla. Uhrautujan palkkio olisi muhkea, yhteensä puolitoista miljoonaa yuania!Tässä käännös ilmoituksen sisällöstä:

Tämä ilmoitus on notarisoitu. Asianajajatoimisto toimii tämän naisen edustajana, ja hän on jo maksanut puolentoista miljoonan yuanin takuusumman. Huijauksen ilmetessä asianajajatoimisto kantaa juridisen vastuun. Notarisoinnin numero 097585437, y-tunnus 201054182.

Olen Wang Juan, 28 vuotta, pituus 1,65m, varakkaan kauppiaan vaimo. Aviomieheni on hedelmätön, mutta suurelle omaisuudelle kaivataan kipeästi perijää. Kun mieheni on poissa kaupungista, haluan tarttua tilaisuuteen: etsin tervettä, ulkopaikkakuntalaista miestä täyttämään äitini toiveen. Mikäli puhelinkeskustelussa päästään sopimukseen, maksan heti ennakkomaksuna 500 000 yuania. Haluan vierailla sinun luonasi – tapaamalla yksityisesti emme vahingoita perhettäni. Kun asiassa on onnistuttu, maksan vielä miljoonan yuanin summan. (Luottamuksella, vain tositarkoituksella.)

Puhelin: 18720559650

Kiinnostuneille tiedoksi, että Kiinaan päin soitettaessa numeron eteen tulee näppäillä maakoodi +86. Ilmoitus lienee jo vanhentunut, mutta yrittänyttä ei laiteta – puolellatoista miljoonalla yuanilla saisi Kiinassa jo vaikka mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti