keskiviikko 4. tammikuuta 2012

14 kuvaa Nanjingista / Nanjing in 14 pictures

Huomasin, että matkakohteista kirjoittaminen ei taida olla minun juttuni, vaan mieluummin kirjoitan satunnaisista, pienistä yksittäiskokemuksista Kiinassa, elämästä yleensä tai sitten blogin nimen kaksoismerkitystä kunnioittaen enemmän kiinan kielestä itsestään.

Nanjingissa vietin neljä kiireistä päivää omin nokkineni, eikä kertyneistä kokemuksista mitään Lonely Planet -artikkelia väsättäisi; esimerkiksi Nanjingissa pidempään asustava luonnollisesti osaisi kertoa paljon enemmän ja paremmin.

Kokeillaan nyt jotain mainita kuitenkin ennen kuvasettiä, välttelen tässä kirjoittaessa mukavasti kokeisiin lukemista… Laitan Wikipedia-linkit alla mainitsemieni kohteiden mukaan, niiden takaa löytyy ihan mukavasti informaatiota.

Kuten jo aiemmin vihjasin, meni suurin osa ajastani keskustan tuntumassa sijaitsevalla Zijin-vuorialueella (紫金山, ei siellä nyt ihan vuoria ole, kiinan kielen sana 山 on vain vähän kaikenkattavampi). Alue on matkailijan unelma, sillä rinteiltä löytyy yhtä ja toista nähtävää – kärsivälliselle päiväkausiksi, kiireiselle nykyturistille ehkä yhdeksi päiväksi. Pääsyliput eivät Kiinan mittapuulla ole ihan hirveän halpoja, mutta mielestäni kuitenkin joka yuanin arvoisia. Ota mukaan eväitä, ellet halua lippujen päälle maksaa riistohintoja esimerkiksi vaivaisista pähkinöistä tai pikanuudeleista.

Alueen pääkohteet ovat Sun Yat-senin mausoleumi (中山陵, noin RMB 35) sekä Linggu-temppeliä (灵谷寺, RMB 35) ja Ming-dynastian Xiaoling-hautaa (明孝陵, RMB 70) ympäröivät, laajahkot maisema-alueet. Ensimmäisessä kohteessa en vieraillut, mutta kahdessa jälkimmäisessä vietin pitkän, hiljaisen päivän kummassakin – turismisesongin ulkopuolella matkustaminen oli todella rauhoittavaa, ja kylmähköstä säästä huolimatta tuntui koko ajan siltä, ettei ole kiire minnekään.

Nämä paikat muistuttivat minua esimerkiksi Pekingin Kesäpalatsin nostattamista tuntemuksista: ne ovat oivallinen sekoitus kunnostettuja tai hyvin säilyneitä, majesteetillisen upeita rakennuksia sekä hyljättyjä, rapistumaan päästettyjä kohteita. Lisäksi alueet ovat niin suuria, että niissä viettää helposti kokonaisen päivän kävellen ja tutkiskellen, eikä siltikään millään voi löytää kaikkea mitä alueille on kätketty. Kun pitkästä kävelystä väsyneenä aina kohtaa vielä yhdet tiheään metsikköön johtavat, mystiset portaat, alkaa toisaalta turhautuneena mutta toisaalta tyytyväisenä miettiä, että tännehän pitää tulla vielä jonakin päivänä uudestaan!

Alla kuvia kyseisistä paikoista: ensimmäiset kahdeksan on otettu Xiaoling-alueella, seuraavat kolme Linggu-maisemissa; näiden perässä tulee vielä kolme kuvaa, joissa näkyy itse Nanjing. Pahoittelen onnetonta tarkennusta parissa kuvassa – totuttelin vasta manuaaliseen tarkennukseen, ja häpeäkseni on pakko myöntää, että tein sen usein huolimattomasti, ellen sitten tyystin unohtanut koko asiaa. Pahoittelen myös sitä, että uuteen kameraan sijoittamisesta huolimatta olen viime aikoina jakanut aina vain vähemmän ja vähemmän kuvia. Koeviikon mentyä asiaan pitäisi kuitenkin olla tulossa muutos. [kuvia poistettu jälkikäteen]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti