sunnuntai 25. elokuuta 2013

Paluuta ilmassa!

Reilut kolme kuukautta on ehtinyt vierähtää edellisestä tekstistä Kiina-blogissa, ja voin vain ihmetellä, minne se kaikki aika on taas uponnut. Kesäkuu eli viimeisin kuukauteni Kiinassa vierähti nopeasti, samoin kuin Suomen ja Viron välillä tasapainoitellen vietetty kahden kuukauden kesäpaussi, jonka viimeinen viikko alkaa nyt maanantaina.

Kaikenlaista on ollut ilmassa, niin positiivisia kuin negatiivisiakin asioita, kuin myös useita epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä, jotka ovat tehneet Kiinaan palaamisen suunnittelusta odotettua hankalampaa tai suorastaan pistäneet miettimään, pitäisikö tällä kertaa peräti jäädä Pohjois-Eurooppaan hengähtämään.

Kaikesta huolimatta sunnuntaina 31. elokuuta hyppään tyttöystäväni kanssa Vantaalla lennolle, ja suuntana on jälleen Kiinan kansantasavalta ja Yunnanin aurinkoinen pääkaupunki Kunming (jonka ällistyttäviltä kesätulvilta onneksi vältyimme).

Tunnelmat ovat tasaisen varmassa nousussa, sillä monet sellaiset asiat, joiden eteen olen etenkin viimeiset kaksi vuotta Kiinassa työskennellyt (ja jotka blogiani pitempään seuranneille ovat melko tuttuja), näyttäisivät ottaneen tärkeitä harppauksia eteenpäin. Nyt tuntuu siltä, että olen viimein astunut sille polulle, jota viimeiset seitsemän vuotta (ensimmäisestä kiinantunnistani alkaen) olen mielessäni yrittänyt hahmotella.

Tämän uuden selvyyden myötä näyttää vahvasti myös siltä, että Kiina-blogikin lähtee taas täysin uusilla siivillä käyntiin, sillä niin paljon on nyt mielessä ja aikaa kirjoittamisellekin näyttäisi olevan tulossa ihan mukavasti. Hoidan vain ensin matkat pois alta, etsin Kunmingista katon pääni päälle ja pistän viisumiasiat kuntoon. Sen jälkeen – toivottavasti viimeistään syyskuun puolivälistä alkaen – on tiedossa kunnon optimistiset tilannepäivitykset ja niiden myötä uusia, kiinnostavia aiheita!

Ensi kuussa nähdään!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin!

    Oletko siis jaamassa Kunmingiin? Muistelen jostain lukeneeni, etta saatat siirtya johonkin muualle. Olisi kiva pitkasta aikaa tavata :)Ja varsinkiin Kunmingiin tekisi kovasti mieli matkata.

    VastaaPoista
  2. Ü Kyllah, paluutasi on ehdottomasti odotettu ^^

    VastaaPoista