sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vuosi pakettiin

Suomessa opiskelijat ovat ehtineet lepäillä jo vähintään kuukauden verran, mutta kiinalainen lukuvuosi on saatu päätökseen vasta nyt, heinäkuun alun kunniaksi. Tentit on istuttu, ja maanantaina voin käydä hakemassa diplomit kansainvälisten asioiden toimistosta.

Tiistaina lähden lomalle, mikä tarkoittaa sitä, että Kiina-blogikin saa vaipua kahdeksi kuukaudeksi jonkinlaiseen kesäkoomaan. Jotain vielä heinä- ja elokuun aikana aion toki kirjoitella, mutta ei kannata liian toiveikkaana käydä kokeilemassa josko päivityksiä olisi tullut.

Viimeiset osat käännösprojektiin ovat vielä tulossa, lisäksi luultavasti valokuvia ja tunnelmia viimeiseltä kaksiviikkoiseltani Kiinassa ennen paluutani kesälomalle Suomeen. Suomesta käsin kirjoitan varmaankin jonkinlaiset tiivistelmät ajatuksistani tätä vuotta kohtaan: miten se vaikutti minuun ihmisenä, ja millaista oli viettää vuosi ”paikan päällä” kieliopintoihin panostaen. Lupailemani ”Kiinainhoa”-tekstit saataneen kesällä vielä ihmeteltäviksi.

Viime aikoina pakahduttavan kuuman Jinhuan jäädessä nyt taakse on kaikki vielä auki sen suhteen, mitä teen Kiinassa tulevana syksynä. Englannin opettajan hommat eivät todennäköisesti silloin kiinnosta, mutta muunlaisten työtilaisuuksien perään olen viime aikoina tiedustellut semiaktiivisesti. Myös stipendihakemus on edelleen vetämässä, ja jos se yllättää mielenkiintoisella kaupungilla ja yliopistolla, on opiskelun jatkaminen edelleen varteenotettava vaihtoehto.

En ota kuitenkaan nyt mistään paineita! Jotain tulee vastaan jos on tullakseen, ja jos ei onnistu niin palaan joka tapauksessa Kiinaan elokuun viimeisenä päivänä – silloin voin tarvittaessa vaikka ottaa huoneen jonkun suurkaupungin hostellista ja etsiä sen työpaikan vaikka väkisin!

En tiedä, onko Kiina-blogi ollut menestys: Analytics-tilastot ovat olleet jo pitkään laskussa (tosin niin on ollut myös tekstieni julkaisutiheys) ja kommenttipuolella on ollut hiirenhiljaista. Toisaalta välillä tulee uusilta lukijoilta piristäviä kommentteja, jotka auttavat jatkamaan kirjoittamista. Ehkä jatkossa alan kirjoittaa kiinnostavammista asioista ja ilmiöistä, varsinkin, kun kielitaitoni hiljalleen alkaa mahdollistaa myös kiinankielisten internet-sivustojen hyväksikäytön. Ideoita ja mielipiteitä toki otetaan vastaan: mikä anti on ollut hyvää ja mikä huonoa, miten voisin blogiani kehittää?

Joka tapauksessa kiitoksia lukijoille tästä vuodesta! Nauttikaa kesästä!

6 kommenttia:

 1. Heipähei, ajattelin vain kommentoida että jokaisen blogitekstisi olen mielenkiinnolla lukenut läpi (ai niin, paitsi käännösprojektin koska en siitä kiinan alkeillani vielä saa mitään irti). Ehkä kiinnostaisi edelleen nähdä ja kuulla minkälaista visiteeraamissasi paikoissa on. Tällä hetkellä kiinainnostus on itselläni vähän laskussa mutta toivottavasti syksyllä taas pääsen innostavalle kurssille kielen opiskelua jatkamaan!

  VastaaPoista
 2. Vaikkei kommentteja pahemmin satelekaan, on blogillasi varmasti säännöllisiä lukijoita. Tekstien julkaisusta sen verran, että olet kirjoittanut suunnilleen kaksi tekstiä viikossa, se on paljon laadukkaalle blogille! Kiitos tästä vuodesta. Toivottavasti jatkat pitkään kirjoittamista.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti jatkat blogin kirjoittelua! ...on mielenkiintoista lukea muiden kiinankielen opiskelijoiden tekemisistä ja haaveista, sekä kaikesta muusta siltä väliltä :)

  VastaaPoista
 4. Rauno hei !
  Olen innolla lukenut kaikki mielenkiintoiset blogikirjoituksesi ja toivon todella, etta jatkat niiden kirjoittamista. Kuvat esim. Huangshanin Mountinilta toivat elavasti mieleeni muistoja siella kaynnistani.Ja toki kaikki muutkin upeat otokset. Kun kerroit opiskelustasi, tuntui hyvin tutulta, samanlaista oli meno ja meininki Hangzhoussakin. Joskus todella hairitsi joidenkin opiskelijoiden meno kun itse yritti todella oppia. Mutta se on elamaa...
  Oikein rentouttavaa lomaa sinulle taalla koti-Suomessa ja jaan odottelemaan uusia lukuelamyksia:-)
  terkkuja Tuula

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Pekingistä.

  Löysin nyt vasta mielenkiintoisalta vaikuttavan blogisi. Ihan hirveän kauas en iltakoomassa jaksanut lukea, joten en tiedä mitä kaikkea olet aiemmissa postauksissa turissut. Mutta mikäli työnhaku on nyt työn alla, niin varmaan mahdollisista kiinnostuksenkohteista kannattaa mainita. Kun sen perään huutelit mikä ihmisiä kiinnostaa. Kiinapiireissä pyörii pieni piiri, joten sana avoimista työpaikoista kiertää kyllä aina melko nopeasti :)

  - Olli

  VastaaPoista
 6. On meita hiljaisia seuraajia taalla joukossa :) Jostain syysta mun kayttama proxy vasta nain vuoden jalkeen antaa kommentoida blogspotin blogeihin. Parempi myohaan kuin ei milloinkaan. Kiva on ollut verrata kokemuksiasi omiin opiskelukokemuksiin Nanjingissa. Koulu on ohi minullakin ja nyt kierran Lansi-Kiinaa ennen Suomeen paluuta.

  VastaaPoista